Subsidies, subsidieregelingen. In Nederland zijn er voor veel maatschappelijke ontwikkelingen subsidies om deze te realiseren. Zonder subsidies komen veel maatschappelijk gewenste ontwikkelingen niet van de grond.

 
 
 

Subsidie
Dubbel glas

 
 
Naam subsidie: Dubbel glas

Omschrijving:

Tags: glas, dubbel, subsidie

Link: www.subsidiedubbelglas.nl
 

Terug naar het subsidie overzicht »

Rotterdam, duurzame stad
Rotterdam is een van de toonaangevende steden in Nederland wat betreft duurzaamheid
www.010rotterdam.nl

 
 

Dubbel glas biedt ook betere inbraakpreventie en vermindert geluidsoverlast. Voor HR++ glas kunt u €500,- subsidie krijgen via de provinciale regeling.

Denk eens na over energiebesparende maatregelen, zoals dubbel glas.

 

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Archiefdatum is 31-08-2008.
Voor eigen woningbezitters in de gemeente Nederweert die graag meer leefcomfort en een lagere energierekening willen en daarnaast een bijdrage willen leveren aan het terugdringen van het broeikaseffect, is er nu een speciale actie. Van 1 september 2008 tot 1 oktober 2009 is het mogelijk om via de gemeente subsidie te krijgen op energiebesparende maatregelen.

Nieuw project

Een groot aantal Limburgse gemeenten, waaronder Nederweert, werkt samen met de provincie Limburg om energiebesparing en duurzame energieopwekking te stimuleren. Op 1 september gaat een nieuw project van start: de Limburgse Energie Subsidie (LES). Dat houdt in dat de provincie Limburg samen met de gemeente Nederweert geld beschikbaar stelt voor energiebesparing bij bestaande woningen, basisscholen en sportverenigingen.

Subsidie

Van 1 september 2008 tot 1 oktober 2009 kan iedereen die een eigen woning bezit subsidie krijgen op diverse energiebesparende maatregelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan extra isolatie of dubbel glas en de aanschaf van zonnepanelen.
www.nederweert.nl

 

Brabant bespaart, subsidie
Particuliere woningeigenaren kunnen in aanmerking komen voor 500 euro subsidie als zij minimaal twee energiebesparende maatregelen uitvoeren aan hun woonhuis. Voorbeelden van maatregelen zijn dak- of vloerisolatie, dubbel glas of een warmtepomp.

Subsidie voor zonnepanelen en andere duurzame toepassingenHeeft u interesse in geld besparen en tegelijkertijd schone energie opwekken? Nu heeft u een unieke kans om dit voordelig te doen! Belangstellenden kunnen subsidie krijgen op zonnepanelen en andere duurzame toepassingen. Zowel de Provincie Noord-Brabant als het Ministerie van Economische Zaken stellen subsidie beschikbaar. De provinciale subsidie is gericht op woningbezitters; de landelijke subsidie is voor particulieren, bedrijven en organisaties. Deze subsidies zijn niet onuitputtelijk, dus zorg dat u tijdig uw aanvraag indient!

Provinciale subsidie: duurzame toepassingen De provincie stelt subsidie beschikbaar voor het aanbrengen van duurzame toepassingen aan uw woning. Hiervoor komt u in aanmerking als u een eigen woning heeft, gebouwd vóór 1 januari 2008. U kunt allerlei energiebesparende maatregelen overwegen, zoals dubbel glas, dakisolatie of zonnecellen. Deze verlagen uw energierekening en verhogen het comfort en de waarde van uw huis. Als u twee energiebesparende maatregelen uitvoert, krijgt u € 500 subsidie.

Om onduidelijkheden of teleurstellingen te voorkomen adviseren wij goed de voorwaarden te lezen: Informatie provinciale subsidieregeling. Meer informatie over de subsidieregeling kunt u ook aanvragen bij het Bespaarloket, (073) 681 2897. U kunt uw aanvraag indienen vanaf 6 maart 2008 tot 1 december 2009. Klik hier voor een aanvraagformulier.

Landelijke subsidie: Stimulering Duurzame Energieproductie De Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE) subsidieert de productie van elektriciteit en/of gas uit duurzame bronnen. Vanaf 1 april zijn subsidieaanvragen mogelijk voor bedrijven/organisaties in de productiecategorieën wind op land, biomassa, biogas, afvalverbranding en fotovoltaïsche zonnepanelen. Over de productiecategorie 'WarmteKracht Koppeling' volgt binnenkort meer duidelijkheid.

Voor particulieren is de subsidie op de productie van elektriciteit met een nieuwe Zon-PV-installatie interessant. Uw Zon-PV-project komt in 2008 in aanmerking voor een subsidie van 33 cent per opgewekte kWh elektriciteit. Bedrijven of organisaties komen ook in aanmerking voor deze regeling.
http://www.eindhoven.nl/artikelen/Subsidie-voor-zonnepanelen-en-andere-duurzame-toepassingen.htm

Stichting Duurzaam Verder