Subsidies, subsidieregelingen. In Nederland zijn er voor veel maatschappelijke ontwikkelingen subsidies om deze te realiseren. Zonder subsidies komen veel maatschappelijk gewenste ontwikkelingen niet van de grond.

 
 
 

Subsidie Glasisolatie
Subsidie
Isolatieglas

 
 
Naam subsidie: Subsidie glasisolatie

Omschrijving: Subsidieregeling voor glasisolatie, subsidie isolatieglas

Tags: Subsidie glasisolatie, isolatieglas subsidie.

Link: www.subsidieglasisolatie.nl

Link: www.subsidieisolatieglas.nl

Terug naar het subsidie overzicht

Rotterdam, duurzame stad
Rotterdam is een van de toonaangevende steden in Nederland wat betreft duurzaamheid
www.010rotterdam.nl

 
Subsidieregeling glasisolatie ( isolatieglas ) van start per 1 oktober 2009 De voorwaarden voor de subsidieregeling voor isolatieglas zijn bekend.
Het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie heeft de voorwaarden voor de onlangs aangekondigde subsidieregeling voor isolatieglas bekend gemaakt.

Voorwaarden subsidie glasisolatie bekend
24-07-2009
De voorwaarden voor de onlangs aangekondigde subsidieregeling voor isolatieglas zijn bekend gemaakt door het ministerie voor Wonen, Wijken en Integratie. Deze  regeling is onderdeel van een pakket stimuleringsmaatregelen voor energiebesparing voor woningen en gebouwen. De regeling geldt voor eigenaar-bewoners en VVE's van woningen die vr 1995 zijn gebouwd.

Hoe kan ik een subsidie aanvragen?
Vanaf 1 oktober 2009 kunt u op meermetminder.nl een waardebon aanvragen. De waardebon kan worden ingeleverd bij de glaszetter die vervolgens de korting verstrekt. De bon is maximaal vier maanden geldig. Dat betekent dat na verstrekking van de bon het glas binnen vier maanden geplaatst moet zijn. De glaszetter dient de bon binnen een zelfde termijn te declareren.

De definitieve regeling is nog niet geheel bekend. De subsidieregeling glasisolatie wordt in ieder geval pas per 1 oktober 2009 opengesteld. De regeling geldt dan echter wel met terugwerkende kracht tot 1 juli 2009.


In huizen en andere gebouwen zoals bijvoorbeeld kantoren, scholen en ziekenhuizen kan nog veel energie worden bespaard. Zowel in bestaande gebouwen als in de nieuwbouw. Energiebesparende maatregelen zijn goed voor de energierekening, het comfort en het milieu.