Subsidies, subsidieregelingen. In Nederland zijn er voor veel maatschappelijke ontwikkelingen subsidies om deze te realiseren. Zonder subsidies komen veel maatschappelijk gewenste ontwikkelingen niet van de grond.

 
 
 

Woningbouw Subsidie

 
 
Naam subsidie: Woningbouw Subsidie

Omschrijving:  De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie ......

Tags: Woningbouw, Subsidie

Link: www.woningbouwsubsidie.nl

Terug naar het subsidie overzicht »

Rotterdam, duurzame stad
Rotterdam is een van de toonaangevende steden in Nederland wat betreft duurzaamheid
www.010rotterdam.nl

 
Culemborg blij met subsidie woningbouw
19 augustus 2009
De gemeente Culemborg heeft voor de bouw van 98 woningen subsidie gekregen van minister Van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie. Het gaat om in totaal € 667.700,- voor drie projecten. Dat zijn de Symfonie / KWC (57 woningen), het project Jan van Riebeeck (23 woningen) en het project Caetsstede (18 woningen). De subsidie komt uit de 100 miljoen die het ministerie beschikbaar had om de stilgevallen bouw van koop en duurdere huurwoningen in heel Nederland weer vlot te trekken.
Herma Verbeij, wethouder Wonen van de gemeente Culemborg is blij met het geld: “Wij vinden het belangrijk dat de woningproductie in Culemborg door gaat. Zo kunnen we er als gemeente mede voor zorgen dat er beweging blijft in de markt. Ook voor de werkgelegenheid is dit positief.”
Om in aanmerking te komen voor een subsidie uit de eerste 100 miljoen euro, moest de aanvraag voor 15 juli binnen zijn. Het ministerie gaat later dit jaar verdeeld over twee tranches nog eens 295 miljoen euro subsidie verdelen, te beginnen dit najaar.

Subsidie woningbouw in Cuijk en Gennep
De gemeenten Cuijk en Gennep hebben van de overheid een subsidie gekregen om door de crisis in het slop geraakte woningbouw vlot te trekken.

Subsidie voor woningbouw
De gemeente Oude IJsselstreek krijgt € 592.500,-- subsidie van minister van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie voor twee woningbouwprojecten in de gemeente. De subsidie is bedoeld om de teruggang in de bouwproductie en terugval van werkgelegenheid door de economische crisis te beperken.

Subsidie voor woningbouw in Epe
zaterdag 15 augustus 2009
EPE – Nederlandse gemeenten hebben de gelegenheid om subsidie aan te vragen bij de rijksoverheid. Inmiddels profiteren er meer dan 211 gemeenten van. Diverse bouwprojecten kunnen met dat geld afgebouwd worden. Voor de gemeente Epe zou dat kunnen gaan om de lokaties De Klaarbeek en Vulcanus. Reden voor de fractie van het CDA om burgemeester en wethouders te vragen of ze een aanvraag hebben ingediend. En zo nee waarom dit werd verzuimd. Tenslotte wil men weten of men alsnog een aanvraag op de post doet mocht het niet reeds gebeurd zijn.